VILKA ÄR VI? KONTAKT ANMÄLAN 🇬🇧

Våra veckor

På MWIS musikveckor träffas vi framför allt för att sjunga i kör. På några dagar repeterar vi in en repertoar som i slutet av veckan framförs i någon närbelägen kyrka. För att hinna lära in det som kan vara ett ambitiöst program vänder vi oss främst till vana körsångare med god notläsningsförmåga. Boendet är alltid helpension; på sommaren på folkhögskola med goda möjligheter till enkelrum och på vintern i lantlig, pittoresk miljö.

Under lediga stunder på dagarna brukar deltagare bilda olika grupper för att spela instrument eller sjunga tillsammans, mer eller mindre på skoj, vilket resulterar i uppskattade framföranden på vår dagliga soaré. Soaréerna, som tillsammans med vårt "nattcafé" avslutar kvällarna, ger möjlighet till trevligt umgänge och bidrar starkt till veckornas speciella atmosfär.

Sommarveckan

hålls som regel vecka 30 eller 31 på Fridhems folkhögskola i Svalöv i Skåne. Veckan är i hög grad anpassad för barnfamiljer, med särskilda verksamheter för barn i alla åldrar. Vi har rytmik-, teater- och körsångsaktiviteter för barn mellan 3 och 12-13 år. Tonåringar är välkomna att sjunga i den "stora" kören tillsammans med de vuxna. Barn- och ungdomskören medverkar i den avslutande konserten med en egen programpunkt och denna del av vår verksamhet kan ses som en "körskola", som ger nya generationer möjlighet att hitta till körsången och säkerställer att traditionen förs vidare. På sommarveckan kan vi vara mellan 120-150 deltagare i alla åldrar. För övrigt har vi traditionellt en grillkväll på onsdagen då gäster är välkomna. Dessa är ofta deltagare på tidigare veckor eller familjemedlemmar som vill komma och känna in stämningen. Sista kvällen, efter konserten i Lunds domkyrka, avslutar vi veckan med en riktig festmiddag och dans till den egna orkestern.

Länk: Fridhems Folkhögskola i Svalöv

Vinterveckan

hålls 28/12-4/1 på Snöå bruk i södra Dalarna. Formatet är något mindre och mer intimt än på sommaren och veckan har ingen barnverksamhet. Vi är vanligtvis ca 70 sjungande deltagare och veckan erbjuder ett trevligt nyårsfirande med en rejäl fest. Själva tolvslaget firas med en stämningsfull och lugn ceremoni, med vacker musik och utrymme för egna tankar. De vackra omgivningarna erbjuder härliga naturupplevelser och vid vinterväder finns möjlighet till både långfärdsskridsko- och skidåkning. Konserten hålls i Dala-Järna kyrka och även vinterveckan avslutas med en fest med god mat och dryck. På nyårsafton, liksom på konsertfesten, välkomnar vi gäster, vilka brukar vara familjemedlemmar eller deltagare på tidigare veckor.

Länk: Snöå Bruk

En typisk dag på en musikvecka: