VILKA ÄR VI? KONTAKT ANMÄLAN 🇬🇧

Music Weeks in Sweden på Fridhems Folkhögskola 21 juli – 28 juli 2024

Kom till körveckan, ta med nya sångare!

Välkommen till årets körvecka!

Om du är en van körsångare som vill ha två rejäla körrepetitioner om dagen med fokus på en konsert i slutet av veckan, så är du välkommen att delta.

Information om veckan

Veckan börjar söndagen den 21 juli kl. 17:00 med middag. En första genomgång av årets program sker redan samma kväll. Veckan avslutas 28 juli efter frukost.

Richard Cooke kommer att leda kören som vanligt och Richard Pearce är vår eminenta pianist och organist.

Årets repertoar:

Programmet övas in under veckan och framförs i Lunds domkyrka lördagen den 27 juli kl 17.

Förutom att öva på konsertprogrammet kommer vi att tillsammans ordna soaréer och nattcaféer där vi träffas under gemytliga former, musicerar, uppträder för varandra eller bara umgås. På onsdagen blir det grillfest och naturligtvis konsertfest efter konserten - med dans till levande musik.

Boende och priser

Inkvarteringen på Fridhem består av enkelrum, dubbelrum och familjerum.

Priser:

Priserna inkluderar helpension inklusive grillkväll samt en festmåltid efter avslutad konsert. Dryck (med alkohol) ingår ej.

Lakan och handdukar tar du själv med, men det går också att hyra för en extraavgift (150 kr). Markera detta i anmälningsformuläret.

Det tillkommer också en kostnad för noter på 280:-. Om du redan har några av noterna, ange detta när du anmäler dig, så drar vi av motsvarande belopp. Det finns två versioner av Poulenc-körnoterna, en utan och en med klaverutdrag. Du kan på anmälningsformuläret välja den senare om du vill, som då kostar 80:- extra.

Subventionerad deltagaravgift för unga

Förra sommarveckan gladde vi oss åt ett stort antal unga körsångare i stora kören. Det bådar gott för MWIS’ framtid! Så känner du någon ung skicklig korist som ännu inte varit på veckan – varför inte tipsa om våra veckor?

Nu är det dessutom möjligt för unga att ansöka om subventionering av deltagaravgiften. Tack vare en välvillig medlemsdonation kan de som ansöker om subvention dela på vår donationspott och få upp till 1500:- i subvention på avgiften. För att ansöka behöver man uppfylla följande:

Ansökan skickas tillsammans med anmälan, i rutan ”Något annat som behöver sägas”, alternativt i ett mail till anm@mwis.se Varmt välkommen med din ansökan om du är i behov av detta!

Barn och ungdomar

För att föräldrar skall ha möjlighet att delta i repetitionerna, och för att få tillväxt in till stora kören, anordnas aktiviteter för barnen under de tider den stora kören repeterar.
Barnverksamheten riktas till barn som är som yngst fyllda fyra år, och som äldst de som gått ut årskurs 7 våren 2023. Yngre barn är välkomna att delta i barnverksamheten i sällskap med förälder eller motsvarande person. Äldre barn/ungdomar förväntas delta i Stora kören.
Oavsett dessa åldersgränser är naturligtvis barn/ungdomar välkomna att delta i Stora kören, och deltar då inte i barnverksamhetens aktiviteter.
I barn- och ungdomskören är barn/ungdomar från 10 till 14 år välkomna, d.v.s. de som börjar årskurs 4-8 hösten 2024. I den kören sjunger man sopran- eller altstämman. Fr.o.m. målbrottet är man välkommen att sjunga i stora kören.
Ungdomskören (S/A) tas om hand av Fredrika Appelgren Stenstedt, teaterledare är Sinit Bein och Maja Grafe Larsson. Rytmikledare är Lena Westling. Barnvakter är Axel Kaijser, Oskar Själander och Sonja Trollborg.

Sånglektioner

Vi fortsätter det goda initiativet med frivilliga sånglektioner. Denna vecka kommer sångpedagog Mattias Svensson. Mattias kommer att sjunga i kören och på ledig tid ge 30-minuters sånglektion för dem som vill. Du kan själv styra vad du vill arbeta med som exempelvis stöd, uthållighet, klang, volym etc. Detta kostar 300:-/halvtimmen och betalas direkt på veckan. Vi skulle vilja ha en indikation på hur många det kan bli. När du anmäler dig, skriv detta i fältet för övriga meddelanden.

Anmälan

Anmälan sker via webbformuläret senast 1 juni. Betala deltagaravgiften plus ev. tillkommande avgifter (noter, lakan) till föreningens plusgiro 183 48 33-4 (Music Weeks in Sweden) senast 30 juni, (men inte före 1 maj!). Glöm inte att ange vem betalningen avser!

För vår planering är det mycket tacksamt om du anmäler dig så tidigt som möjligt.

De senaste sommarveckorna har vi haft rekordmånga deltagare. Fantastiskt roligt! Men för att stora kören ska fungera så bra som möjligt kan vi i år behöva ta hänsyn till stämfördelningen när vi ser över de anmälningar som kommit in. Med en jämnare stämfördelning får vi en ännu mer välklingande kör!

Mer information kommer att skickas ut i början av juli till den e-postadress du har uppgivit.

Avannmälan

Om du måste avanmäla dig är det viktigt att du meddelar oss detta så snart du kan. Om avbokningen kommer mycket sent, kommer vi att behöva ta ut en avgift. OBS: utebliven betalning godkänns inte som avbokning!

Välkommen till musikveckan!

Styrelsen för Music Weeks in Sweden
Lena, Lena, Kajsa, Catrin, Eva, och Ulf