VILKA ÄR VI? KONTAKT ANMÄLAN 🇬🇧

Richard Cooke

har lett körkonserter och musikveckor i Sverige i snart 50 år, och varit dirigent och konstnärlig ledare för Music Weeks in Sweden sedan 1998. Han har en omfattande körbakgrund, både som sångare och körledare, och är numera en av Englands ledande kördirigenter. Han sjöng redan som gossopran i St. Paul’s Cathedral, London, och som musikstudent tenor i the Choir of King´s college, Cambridge, under David Willcocks ledning.

Sedan 1995 har han varit musikalisk ledare och dirigent för the Royal Choral Society i London, innan dess för the Royal Philharmonic Choir i tio år, och har lett större konserter i bl a the Royal Albert Hall, the Royal Festival Hall och många av Englands katedraler. Sedan 1984 leder han the Canterbury Choral Society i sin hemstad Canterbury. Bland hans utmärkelser finns hedersdoktorat i musik vid University of Kent, Canterbury 2010, och 1996 vid University of Essex, där han varit musikalisk ledare i 39 år. Han har belönats med en Grammy och fyra Grammynomineringar som kormästare vid inspelningar av bl a Mahlers 8:e symfoni och andra större verk.

Med sina gedigna körerfarenhet och enastående ledaregenskaper lyckas Richard på knappt en vecka få en samling individer med olika grad av körvana att bli en samsjungen enhet som i slutet av veckan, till sin egen förvåning, presenterar en konsert av hög musikalisk och konstnärlig kvalitet!

Richard lotsar målmedvetet kören med lyhördhet, hängivenhet och humor över svårigheter och svackor, igenom en väl utvald repertoar av varierande svårighetsgrad. Till det slutliga resultatet bidrar givetvis också hans, och hans sjungande familjs, aktiva deltagande i musikveckans sociala begivenheter, med prestigelösa soaréinslag och trevliga ”svengelska” samtal vid lunchbord och kaffepauser.